الفواكه والخضار والأعشاب التي تقاوم وتشفي من السرطان Fruits, vegetables and herbs that fight and cure of cancer


كثيراً ما نسمع عن دور نبتة ما في الوقاية أو في علاج السرطان ، ولاشك أن إيماننا الراسخ بأن الله قد خلق الداء وخلق الدواء هو ما يدفعنا إلى انتظار وتلقف مثل هذه الأخبار .
نلقي فيما يلي الضوء على أبرزها :
- التفاح: خافض للكوليسترول، ومقلل لمخاطر السرطان وذو نشاط مضاد للبكتريا ومضاد للفيروسات ومضاد للالتهاب.. يحتوي على نسبة عالية من الألياف وهو مقلل للشهية، وقد يسبب عصيره الإسهال للأطفال الصغار.
- الأفوكادو: يفيد الدورة الدموية، ويقلل الكوليسترول.
- الموز: يريح المعدة.. وله نشاط كمضاد حيوي يحمى جدار المعدة من الأحماض.
- الشعير: يعرف (بدواء القلب) في الشرق الأوسط، وهو يقلل من الكوليسترول. وله نشاط مضاد للفيروسات ويحتوي على مواد مضادة للفيروسات. ويحتوي على مضاد حيوي.
- الفول: هو دواء مبدئي لتخفيض نسبة الكوليسترول وبتناول (نصف) فنجان من الفول المطهي يومياً يقلل من الكوليسترول بنسبة 10%. وهو ينظم مستوى السكر في الدم وغذاء مثالي لمرض السكر، ويحتوي على نسبة عالية من الألياف، ويرتبط بخفض نسب سرطانات معينة وهو يسبب الغازات في الأمعاء لبعض الناس.
- الكرنب: اكتشفه الرومان القدامى كعلاج للسرطان وهو يحتوي على مركبات مضادة للسرطان ومضادة للأكسدة وهو يمنع حدوث سرطان الثدي، كما يمنع حدوث سرطان الأمعاء وتناول الكرنب أسبوعياً يشفي سرطان الأمعاء بنسبة 66% وهو ذو قوة مضادة للفيروسات ومضادة للبكتريا ولكن للأسف بعض من هذه الفوائد المقصورة على بالكرنب تفقد بسبب عملية الطهي وللكرنب الأخضر فوائد صحية وقيمة غذائية أقوى من المطهو، لذا ينصح بوضعه على السلطة.
- الجزر: مصدر قوي لكاروتين بيتا وهو مضاد قوي للسرطان. ويحمى الأوردة والشرايين وهو مقوٍ للمناعة ومضاد للعدوى ومضاد للأكسدة مع قوة حماية واسعة وتناول جزرة واحدة في اليوم يخفض نسبة الأزمات القلبية بنسبة 68% والكاروتين بيتا الموجود في جزرة صغيرة يخفض السرطان في الرئة إلى النصف حتى بين المدخنين الشرهين وتؤدي الجرعات العالية من الكاروتين بيتا إلى تقليل نسبة الإصابة بأمراض العين، والألياف سريعة التحلل الموجودة في الجزر تخفض من الكولسترول وتحافظ على انتظامه وظهوره وتجعل الجسم يستفيد أكثر من كاروتين بيتا، حيث يساعد على امتصاص أقوى.
- الفلفل الحار: يساعد على إذابة الجلطات الدموية ويفسح المجال لمخارج الهواء ويذيب المخاط الموجود في الرئة ويساعد على منع متاعب القصبة الهوائية والتي تظهر في صورة نزلات شعبية وهو يقلل من الألم، كما أنه يهدئ من حدة الصداع عند استنشاقه، كما أنه عندما يحقن به الجسم يخفف من ألم المفاصل. ووضع الصوص الحار على الطعام يعمل على حرق السعرات. والفلفل الحار لا يؤذى المعدة أو جدارها.
- الكمون: وهو مجدد قوي لنشاط الأنسولين وهو بذلك يكون مفيداً لمرضى السكر من النوع الثاني الذين يتعرضون لمرض السكر نتيجة لكبر السن أو العادات الغذائية الخاطئة وليس السكر الوراثي.
- القرنفل: يستخدم لقتل آلام الأسنان وهو مضاد للالتهاب والأمراض الروماتيزمية، وللقرنفل آثار مضادة للتجلط.
- القهوة: معظم القهوة وليس كلّها ذات تأثير صيدلاني نابع من تركيزها العالي في الكافيين ويعتمد مثل هذا التأثير على التكوين البيولوجي لكل فرد، فهي من الممكن أن تكون ضابطاً للمزاج ومنشطاً عقلياً ومحسنة للأداء العقلي لدى بعض الناس، والقهوة علاج سريع وطارئ لحالات الربو والحساسية وهي توسع الشعب ولكنها تؤدى إلى الإدمان وقد تزيد من القلق والصداع للبعض وفي حالة الإفراط فيها قد تؤدى إلى عدم التوازن النفسي والأرق المستمر وتعد القهوة محفزة لإفراز الحامض المعوي سواء القهوة المحتوية على الكافيين أم لا ومن الممكن أن يتضاعف الإحساس بالحموضة وقد تسبب الإسهال لبعض الناس.
- الذرة: مضاد للسرطان وذو نشاط مضاد للفيروسات وذو قدرة منشطة للأستروجين.
- الخيار: ينبغي أن يتناوله بكثرة من يعيشون في الصحارى أو في المناطق الحارة، فهو من أكثر الأطعمة المبردة للجسم وهو مطلوب للحمى وتورم المفاصل وتشقق الجلد وضغط الدم العالي والروماتيزم والسمنة المفرطة وهو ملين جيد.
- البلح: وهو غنى جداً بالأسبرين الطبيعي وهو ذو تأثير ملين. والتمر أي البلح المجفف يخفض من نسبة الإصابة ببعض السرطانات، وخصوصاً سرطان البنكرياس.
- الباذنجان: إن مركبات الباذنجان والمعروف باسم جلايكو الكاويد استخدم في صنع كريم علاجي يستخدم في علاج سرطانات الجلد طبقاً لما أقر به الباحثون الأستراليون. وأكل الباذنجان أيضاً يخفض من نسبة الكوليسترول في الدم ويساعد على تقليل آثار الأطعمة الدهنية في الدم، كما أن للباذنجان آثاراً مضادة للبكتريا وله خصائص ملينة أيضاً.
- التين: يمنع السرطان وطبقاً للاختبارات اليابانية فإن التين ومركباته يقلل من مرض تورم المفاصل وهو ملين ومضاد للبكتريا.
- السمك وزيت السمك: إن مقداراً بسيطاً جداً من السمك كل يوم يقضي على الاضطراب والإصابة بأمراض القلب بنسبة 50% وذلك لخواصه المضادة للتجلط فزيت اوميجا3 الموجود بالسمك يخفف من أعراض التهاب المفاصل الروماتيزم وذلك لخواصه المضادة للالتهاب. ويفيد السمك مرضى السكر من النوع الثاني(غير الوراثي)، وتحتوي بعض الأسماك على نسبة عالية من مضادات الأكسدة مثل السيلنيوم وهو ذو نشاط مضاد للسرطانات وخصوصاً في منع حدوث سرطان الأمعاء والحد من انتشار سرطان الثدي والأسماك الغنية بزيت أوميجا3 هي السردين والمكاريل والسلمون والتونة.
- الثوم: منذ فجر الحضارة يستخدم الثوم في علاج الأمراض، حيث إنه مضاد حيوي واسع المدى يحاصر البكتريا والطفيليات المعوية والفيروسات، وعند أخذه بجرعات عالية فهو يساعد على تقليل ضغط الدم وتقليل الكوليسترول وهو يقلل من فرصة حدوث الجلطة الدموية الخطيرة. وتناول فصين أو ثلاثة يومياً يقلل من مخاطر احتمال حدوث نوبات وأزمات قلبية لمرض القلب. ويحتوي على مركبات مضادة للسرطان ويقلل من فرض حدوث سرطان المعدة بصفة خاصة وهو دواء جيد لنوبات البرد عامل مضاد للالتهاب و مقوٍ للمناعة ويرفع من الحالة المزاجية له تأثير مهدئ.
- الكريفون: تحتوي ثماره على البكتين الذي يقلل من الكوليسترول في الدم وهو ذو أثر مضاد للسرطان وهو بصفة خاصة ذو تأثير واقٍ ضد سرطان المعدة والبنكرياس وعصيره مضاد للفيروسات وعالٍ في احتوائه على نسبة من مضادات الأكسدة وخصوصاً
فيتامين C .
- العسل: ذو خواص تجعله مضاداً حيوياً قوياً وله خواص مهدئة وهو يعطي طاقة لاحتوائه على نسبة عالية من السكر.
- الكيوي: في الطب الصيني استخدم في علاج المعدة وسرطان الثدي وهو عالي القيمة الغذائية لاحتوائه على فيتامين C .
- البطيخ والشمام: له نشاط مضاد للتجلط ويحتوي على بيتا كاروتين المضاد للأكسدة.
- المكسرات والفول السوداني: مضاد للسرطان وذو خصائص واقية للقلب ويساعد البندق واللوز على خفض نسبة الكوليسترول، حيث يحتوي على نسبة عالية من الأحماض المضادات للأكسدة والدهون الأحادية التشبع والتي تشبه تلك الدهون الموجودة في زيت الزيتون التي تعرف بحمايتها للأوردة والشرايين.. وتشتهر المكسرات باحتوائها على فيتامين E المضاد للأكسدة الذي يحمي من آلام الصدر وتعد المكسرات ومعها كذلك الفول السوداني منظمة للأنسولين في الدم وكذلك للسكر في الدم مانعة لارتفاعه المفاجئ وبهذا يكون غذاء جيداً لمرضى السكر.
- زيت الزيتون: يمنع الكوليسترول الضار من التحول إلى حالة التأكسد وبهذا فهو يقي الشرايين ويقلل من ضغط الدم ويساعد على تنظيم السكر في الدم وهو من أفضل الزيوت في الطهي والسلطات.
- البصل: يعرف منذ القدم بقدرته على علاج كل شيء وهو مضاد للأكسدة ذو قوة غير طبيعية وهو مليء بالعديد من العوامل المضادة للتسرطن ويقلل من لزوجة الدم ويقلل الكوليسترول، وهو يحارب الحساسية الصدرية والجلطات الدموية والتهابات الجهاز التنفسي المزمنة، وهو مضاد للالتهاب ومضاد حيوي ومقاوم للفيروسات.
- البرتقال: وهو مانع طبيعي للسرطان وهو غني بفيتامين c المضاد للأكسدة وبيتا كاروتين. وهو يقلل خاصة من نسبة حدوث سرطان البنكرياس ولاحتوائه على فيتامين c بدرجة كبيرة فهو قد يساعد على إبعاد هجمات حساسية الصدر وأمراض الجهاز التنفسي وسرطان الثدي وسرطان المعدة وأمراض اللثة وهو ينشط أيضاً من الخصوبة.
- الأناناس: مضاد للالتهاب والتورم، حيث يحتوي على مركب أساسي يسمى البرملين وهو انزيم مضاد للبكتريا ومضاد للالتهاب والتورم وهو يساعد في عملية الهضم ويساعد على إزالة التجلطات الدموية وهو أيضاً مضاد للبكتريا والفيروسات.
- البطاطا: تعد مقاومة للسرطان وتحتوي على نسبة عالية من البوتاسيوم وبهذا يمكنها منع ضغط الدم العالي وأمراض القلب. البطاطا هي مصدر من مصادر بيتا كاروتين المضاد للأكسدة، وهي ترتبط بمنع أمراض القلب والعديد من السرطانات المختلفة.
- الأرز: مضاد للإسهال وذو نشاط مضاد للسرطان مثل كل الحبوب يقلل من الكوليسترول ويمنع تضخم الحصوات في الكلى.
- فول الصويا: غني بالهرمونات وهو يحفز مستويات هرمون الأستروجين للنساء في مرحلة سن اليأس وذو نشاط مقاوم للسرطان وهو مضاد لسرطان الثدي وإذا نظرنا إلى اليابانيين نجد أن نسبة سرطان الثدي والبروستاتة تنخفض جداً بين اليابانيين وهو يقلل من نسبة الكوليسترول في الدم وفي التجربة على الحيوان وجد أن فول الصويا يفتت الحصوة الكلوية.
- السبانخ: هي في أول قائمة الخضراوات ذات الأوراق الخضراء، وهي كغذاء يأكلها الناس ولا يصابون بالسرطان. وهي مصدر غني بمضادات الأكسدة ومضادات السرطان، حيث تحتوي على بيتا كاروتين أربعة أضعاف نباتات أخرى مثل البر وكلى. وهي غنية بالألياف التي تساعد على خفض الكولسترول. وبعض ما تحتويه السبانخ من مضادات الأكسدة تدمره عمليات الطهو، لذا ينصح بأكلها نيئة ومطبوخة ولكن بدون أن تستمر كثيراً على النار.
- الفريز: ذات نشاط مضاد للفيروسات ومضاد للسرطانات. وتحتوي الفراولة على أعلى مقاومة الآفات الملوثة لها.
- الشاي: ذو تأثير صيدلاني هائل. وهو مضاد للتجلط، وواقٍ للشرايين، ومضاد حيوي وهو مكافح للتسوس. وهو ذو عامل مضاد للإسهال ومضاد للفيروسات. وبتجربته على الحيوانات وجد أنه أثبت فاعليته في مكافحة السرطان. ويلاحظ أن من يشربون الشاي لا يعانون من مشاكل الشرايين أو القلب. ولكن الإفراط في تناوله يؤدى للقلق والأرق الشديد. وكذلك يؤدى الإفراط فيه إلى تكون حصوات في الكلى لاحتوائه على نسبة عالية من الأكسالات. ولقد أثبتت إحدى الدراسات أن الشاي الأخضر والأحمر لهم نفس الفائدة للشرايين والقلب.
- البندورة: تقلل من معدلات سرطان البنكرياس وسرطانات عنق الرحم، حيث إنها مضاد للأكسدة ومضادة للسرطان ويدخل في سلسلة هائلة من التفاعلات.
- القمح: يحتوي على نسبة عالية من الألياف وهو واقٍ من ورم المفاصل. والقشرة الخارجية للقمح تقي من السرطان وتوقف كل ما يؤدي لسرطان القولون وهو مضاد للطفيليات.
- الحليب: يفضل حليب الماعز وهو غذاء مضاد للبكتريا ومضاد للسرطان وتناول كوب أو اثنين منه يومياً يحفز المناعة. ويزيد كذلك من نشاط الخلايا المهاجمة للفيروسات وكوب واحد يومياً من الحليب يقلل من نزلات البرد وإصابات الجهاز التنفسي في الإنسان. وهو يمنع الإسهال ويعالجه وتناول كوب منه يومياً يحمى النساء من أمراض الجهاز التناسلي. وهو يكافح أمراض العظام لاحتوائه على نسبة عالية من الكالسيوم وهو يقوم بمعادلة العوامل المسببة للسرطانات في الأمعاء. وفي تجربته على الحيوان وجد أنه يمنع حدوث سرطان الرئة





بالانجليزية أيضا                 




Fruits, vegetables and herbs that fight and cure of cancer                                    



We often hear about the role of a plant in the prevention or treatment of cancer, and is no doubt that our firm belief that God had created the disease and the creation of the drug is what drives us to wait and caught such news. Take the following highlights the most important: - Apple: lowers cholesterol, and cancer risk Reducer Odhu activity of anti-bacterial and anti-virus and anti-inflammatory .. Contains a high proportion of fiber, and some less of appetite, and may cause diarrhea juice for young children. - Avocado: According to the circulatory system, and reduces cholesterol. - Banana: relieves stomach .. With antibiotic activity protects the stomach lining from acids. - Barley: knows (heart medicine) in the Middle East, which reduces cholesterol. Has antiviral activity and contains anti-virus software. It contains an antibiotic. - Beans: the initial medication to reduce cholesterol and eat (half) cup of cooked beans daily reduces cholesterol by 10%. It regulates the level of sugar in the blood and an ideal food for diabetes, and contains a high content of fiber, is associated with reduced rates of certain cancers, a cause intestinal gas for some people. - Cabbage: discovered by Romans as a treatment for cancer and it contains compounds that anti-cancer and anti-oxidant which prevents the occurrence of breast cancer, and prevent bowel cancer and eating cabbage every week cure bowel cancer by 66%, which is the power of anti-virus and anti-bacterial, but unfortunately some of these benefits compartment cabbage to lose because of the cooking process and green cabbage health benefits and nutritional value of cooked stronger, so we recommend placing it on the power. - Islands: a strong source of beta carotene, a powerful anti-cancer. And protects veins and arteries, a tonic for the immune and anti-infection and anti-oxidant with force protection and wide and eat a carrot a day reduces heart attacks by 68%, Beta Carotene Beta is located in the carrot of a small cut cancer in the lung in half, even among heavy smokers and lead high doses of beta carotene beta to reduce the incidence of eye diseases, and the fiber rapid decomposition in the islands, reduce cholesterol and maintain regularity and appearance and make the body more benefit from beta-carotene, which helps to absorb stronger. - Chili: helps to dissolve blood clots and open the way to the exits of the air and dissolve mucus in the lungs and helps prevent trouble trachea, which appear in the form of the common popular It reduces the pain, it also calms the severity of headaches when inhaled, and that when injected by the body relieves joint pain. And put hot sauce on food runs to burn calories. And the chili does not harm the stomach or wall. - Latency: a renewed strong activity of insulin, it will be useful for patients with type II diabetes who are exposed to diabetes due to old age, wrong food habits and sugar is not genetic. - Pink: used to kill the pain of the teeth which is an anti-inflammatory and rheumatic diseases, and cloves anti-clotting effects. - Coffee: Most of the coffee, but not all of the impact of pharmaceutical stems from its focus higher in caffeine and supports such an impact on biological constitution of every individual, it is possible to be an officer of the mood and stimulus mentally and improved performance of the mental in some people, coffee and a rapid cure and emergency cases of asthma and allergies are expansion of people, but lead to addiction and may increase anxiety and headaches for some and in the case of overuse where that could lead to lack of psychological balance, insomnia, continuous and Coffee is stimulating the secretion of acid gastric whether coffee containing caffeine or not it is possible to double sense Balhmodp may cause diarrhea for some people. - Corn: Anti-cancer activity Odhu interferon Odhu the ability of a stimulant to estrogen. - Option: should be dealt with a lot of people living in deserts or in the tropics, is one of the most chilled foods for the body, which is required for the fever and swelling of the joints and cracking of the skin and high blood pressure, rheumatism, obesity is a good laxative. - Dates: It is rich in a very natural aspirin which has a laxative effect. Dates and any dates dried reduces the incidence of certain cancers, especially pancreatic cancer. - Eggplant: Eggplant compounds, known as Gelaiko Alkkawid use in the manufacture of therapeutic cream is used to treat skin cancers, according to the researchers acknowledged by the Australians. And eat eggplant also reduced the proportion of cholesterol in the blood and helps to reduce the effects of fatty foods in the blood, and the effects of eggplant anti-bacterial properties and has a laxative as well. - Teen: Prevents cancer tests, according to the Japanese, the fig and its compounds reduces the swelling of the joints of the disease, a laxative and anti-bacterial. - Fish and fish oil: The very small amount of fish each day eliminates the turmoil and the incidence of heart disease by 50% to anti-clotting properties Vzi omega-3 fatty acid fish relieve symptoms of rheumatism and arthritis to anti-inflammatory properties. According to the fish Diabetes Type II (non-genetic), and contains some fish are high in antioxidants such as selenium and is of the antifungal activity of cancers, especially in the prevention of bowel cancer and reduce the spread of breast cancer, fish oil rich in omega 3 are sardines, mackerel, salmon and tuna. - Garlic: Since the dawn of civilization, garlic is used in the treatment of diseases, as it is an antibiotic and a wide range surrounded bacteria and intestinal parasites and viruses, and when taken in high doses it helps to reduce blood pressure, reduce cholesterol and it reduces the chance of a serious blood clot. Addressed the lobes or three times daily reduces the risk of the possibility of seizures, heart attacks for heart disease. It contains anti-cancer compounds and reduces the imposition of a stomach cancer in particular is good medicine for colds factor anti-inflammatory and immune tonic and raise the mood has a calming effect. - Grapefruit: containing the fruit pectin which reduces cholesterol in the blood and is of an anti-cancer effect is particularly a protective effect against cancer of the stomach and pancreatic juice and interferon in a high percentage of it contains antioxidants, especially Vitamin C. - Honey: is antibiotic properties make it strong and has sedative properties which gives the power to contain a high percentage of sugar. - Kiwi: in Chinese medicine use in the treatment of stomach and breast cancer, a high nutritional value to contain vitamin C. - Watermelon, cantaloupe: it has an anti-clotting activity and contains beta-carotene antioxidant. - Nuts and peanuts: anti-cancer Odhu properties and protective of the heart and helps hazelnuts and almonds to lower cholesterol, which contains a high proportion of acid anti-oxidant and fat unilateral saturation and that are similar to those fats found in olive oil known as protected by the veins and arteries .. Nuts and is famous for its proximity to the vitamin E antioxidant, which protects from chest pain is the nuts and peanuts as well as with the Organization of insulin in the blood and the sugar in the blood-proof sudden rise and this will be good food for diabetics. - Olive oil: prevents cholesterol from turning into a case of oxidation and thus it protects the arteries and reduces blood pressure and helps regulate blood sugar, one of the best oils for cooking and salads. - Onions: Known since antiquity for his ability to treat everything which is an anti-oxidant with a power of abnormal and is full of many of the factors of anti-carcinogenesis and reduces the viscosity of the blood and reduces cholesterol, which fights asthma, blood clots and chronic respiratory illness, which is an anti-inflammatory and antibiotic-resistant viruses . - Orange: a natural anti-cancer which is rich in vitamin c anti-oxidation and beta-carotene. It reduces the incidence of particular pancreatic cancer, and it contains vitamin c as it will greatly help to keep attacks sensitivity of the chest and respiratory diseases, breast cancer, stomach cancer and gum disease is also active in fertility. - Pineapple: anti-inflammation and swelling, which contains a compound called Alberji a key enzyme anti-bacterial and anti-inflammation and swelling which helps in the digestion process and helps to remove blood clots which is also anti-bacteria and viruses. - Potatoes: The cancer-resistant and contain a high content of potassium and this can prevent high blood pressure and heart disease. Potatoes are a source of beta carotene antioxidant, which is linked to the prevention of heart disease and many different cancers. - Rice: Anti-diarrhea Odhu anti-cancer activity, such as whole grains reduces cholesterol and prevents kidney stones inflation. - Soy: rich hormone which stimulates the levels of the hormone estrogen for women in menopause Odhu activity is resistant to cancer which is an anti-breast cancer and if we look to the Japanese, we find that the proportion of breast cancer and prostate down very between Japanese and it reduces cholesterol in the blood and experiment on animals found that soybean heartbreaking Haswa kidney. - Spinach: It is the first in the list of green leafy vegetables, the food people eat does not get cancer. A rich source of antioxidants and anti-cancer, which contain beta-carotene four times the other plants, such as land and kidneys. It is rich in fiber that helps lower cholesterol. And some of the spinach contain antioxidants destroyed by cooking processes, is therefore advisable to eat it raw and cooked, but without much to continue on the fire. - Strawberry: Activity of interferon and anti-cancers. It contains strawberries on top of pest resistance polluting. - Tea: a pharmaceutical effect is enormous. It is an anti-clotting, and protective of the arteries, and an antibiotic which is struggling to decay. It is a working anti-diarrhea and anti-virus software. Try it on animals and found that it has proven effective in the fight against cancer. It is noted that tea drinkers do not suffer from the problems of the arteries or heart. However, over-eating leads to anxiety and severe insomnia. As well as the excessive lead to the formation of kidney stones because it contains a high proportion of oxalate. And one study has shown that green tea and red have the same interest of the arteries and heart. - Tomatoes: reduce the rates of pancreatic cancer and cancers of the cervix, where it is an anti-oxidant and anti-cancer and enters in a formidable array of interactions. - Wheat: contains a high proportion of fiber, and protective of tumor joints. And the cortex of wheat prevent cancer and stop everything that leads to colon cancer which is an anti-parasitic. - Milk: goat's milk is preferred to food anti-bacterial and anti-cancer and a glass or two a day it stimulates immunity. And also increases the activity of cells attacking the virus and one cup of milk a day reduces colds and respiratory infections in humans. It prevents diarrhea, treats and a cup of it every day to protect women of reproductive tract infections. He is fighting bone disease because it contains a high percentage of calcium, which neutralizes the causal factors of cancer in the intestine. In his experience on the animal found that it prevents the occurrence of lung cancer